tiistai 9. syyskuuta 2014

Eteenpäin mennään! :)

Eilen hain nämä tukipohjalliset ja kävelin niiden kanssa salille eli muutama sata metriä ja jalkapohjat huusi armoa varmaan. :D Salilla kävin eilen tekemässä näitä jumppia. Tein ne liikkeet niin kuin kuntopiiri tyylillä. Paljon helpompaa ja jaksaa tehdä toistot puhtaasti loppuun asti. Lonkkajumpat tein kengät jalassa missä pohjalliset. Tuntuu jalka todella tukevalta niissä. Muut jumpat sitten ilman kenkiä. On alkanut tässä vajaan viikon aikana liikkeet tuntuneet jo tutuilta eivätkä niin rankoilta kuin ekana iltana. Polvissa oli viime viikonloppuna tuntemuksia ja ne tuntemukset olivat erittäin väsyneet. Reidet väsyi, kun oltiin Kotkan torilla katsomassa yhtä esiintyjää eli tuli paikallaan seisottua reilusti yli puoli tuntia ja tuntu siltä nyt on päästävä istumaan.. Onneksi nämä tuntemukset ovat helpottuneet jo ja ajattelin, että tuntuu kuin polvet olisi huonontuneet, mutta se johtuu vain siitä kun lihakset on ihan tosi väsyneet ollut jumpista vaikka en ole kaikkia pystynyt tekemään.

Positiivinen juttu on se, että oikean jalan reisi on alkanut enemmän palautumaan normaaliksi. Vielä on käsin ihan kosketeltavissa, että ei ole normaali. Todellakin huomattavasti parempi kuin vajaa viikko sitten.

Tässä havainnollistava kuva, kun puhuin yhden jalan kyykystä.
Tässä liikkeessä tämän ongelmani huomaa parhaiten. Nyt en yhtään liioittele tuossa kuvassa, jos joku ajattelee, että kyllähän tuossa liikkeessä menee jalka noin! Ei sen pitäisi mennä.

 Kuvakulma ei ole paras taas, mutta eron ainakin tuntee selvästi kun ottaa kengän jalkaan. Asentoa voi aina parantaa vielä, koska lonkat ei ole varmaan vielä tarpeeksi vahvat ja reisissä ei ole voimaa oikein niin paljon mitä ennen oli.
Tässä ovat tämän hetken juoksukengät eli Nike Air Pegasus+ 30. Tämä on neutraali kenkä eli näihin joutuu pohjalliset laittamaan sen ylipronaation vuoksi. En ole ehtinyt näillä kengillä kyllä oikein juoksemaan vielä. Kävelyyn tosi hyvät ovat ainakin olleet silloin kun en tietänyt ongelmaani.
Tässä vanhat Asicsen Gel-Nimbus 12. Nämä on ostettu silloin yleisurheilu aikana, joka on neutraali kenkä. Silloin en tiedä oliko tätä ylipronaatio ongelmaa. Kävin joskus yläasteella kyllä ne jalat näyttämässä joillekin nilkkavikojen takia ja nämä oli niitä merkkejä mitä suositeltiin yleisurheiluun. Nykyään käytän näitä kenkiä töissä ja vaikka metsässä. Hyvin on palvelleet silti. :)
Pohjalliset

Tästä lattiatason kuvasta huomaa, että korkeutta on. :D
Positiivinen juttu on se, että Arcoxia 90mg auttaa tähän olkapäähän eli se on tulehduskipulääke. Vielä kaksi pilleriä jäljellä viikon kuurista ja sit katellaan auttaako vai eikö.. Nyt käsi tuntuu tosi hyvältä eli kai siellä tulehdus on. Kevyesti olen venytellyt salilla hauista. Voi olla joku hauiksen pää ottanut vähän osumaa näin ainakin on arvioitu. Toivotaan, että kohta päästään salille treenaa ainakin yläkroppaa. Silloin olisi taas 3 kertaa viikossa salia ja päälle vielä näitä jalkajumppia.

♥ Marjukka


4 kommenttia:

  1. Paljon on vielä tuossa kropassa tekemistä, mutta kovaa tsemppiä, niin eiköhän se muutaman vuoden jälkeen hyväksi tule :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen jo nykyiseen kuntooni :D

    VastaaPoista
  3. Minulla alkoi oikean jalan penikka vaivaamaan hölkkälenkeillä, syyksi selvisi joka oli tietysti tuo ylipronaatio. Aloin käymään salilla noin vuosi sitten, kun ei se kipeällä penikalla juoksu niin kivaa ole... Syykin täsmentyi vielä paremmin voimailun parissa, alaselän lihakset on jumissa ja kiertää kroppaa vähän oikealle. Jännästi loppui penikan särky, kun tuli lihashuolto mukaan harjoitteluun, nyt tosin juoksulenkit ovat väistyneet tuon voimailun tieltä. :) Kokeilin kyllä pohjallisia, Intersportista taisin ostaa ne ja muutamia lenkkareita, mulle oli paras yhdistelmä pohjallinen ja neutraali lenkkari (+lihashuolto). Mutta inhottavan yleinen vaiva tuo ylipronaatio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on nää ikäviä juttuja ja sitte kun tulee ongelmia nii tajutaan mennä lääkäriin vasta. :D Mulla meni monta kuukautta, että menin, kun ajattelin että ei tää hirveen ihmeellinen juttu ole. Onneksi olen pystynyt aloittamaan fyssarin ohjeilla jo juoksun ja tekemään enemmän jalkaliikkeitä isoimmilla painoilla. :) Mulla vielä alkuun paheni tää juttu, mut piti lisätä varsinkin etureisien venyttelyä niin alko helpottamaan taas.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥