tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kisoihin valmistautuminen ja ruokavaliostani

 Dieettiä ja ruokavaliotani

Kisat lähenee ja myös painonkin pitäisi lähenetä kisapainoa elikkä 57kg, mielummin parisataa grammaa alle tietysti, että pääsee 57kg sarjaan. ;) Painoni on tällä hetkellä vielä 59 kilossa, mutta eilen aloitettiin dieetti, jossa syön n. -400 kcal vähemmän kun normaalisti. Eikä edes kyllä nälkä kalvaa, mitä ihmettelen. Jos painoni lähtee liian nopeesti laskuun, niin lisätään vähä kaloreita lisää ja sitten pudotetaan taas kun ne kisat lähenee eli 10.5!! Eilen aamulla kävin vaa'alla ja se oli 59,5kg ja tänä aamuna 59,3kg eli ei mitää huomattavaa päivässä enkä odotakkaan. Käyn muutenki lähes joka aamu vaa'alla. Jotkut ehkä voi ajatella, että eihän sun tartte pudottaa painoa ja jotkut ovat sanoneetkin. Juu, ei minun tarvitsisi, mutta kun haluan vielä siihen 57kg sarjaan ja kumminkin aina voi pari kg pudottaa. Nyt ehkä hiukan vaikeampaa tämä pudotus, koska haluan tehdä tämän järkevästi eikä niin, että hiilarit vaan melkee nollaan tyylillä ja sitten väsyttää ja kiroiluttaa kun rauta ei nousekkaan!! Viimeksi eli viime marraskuussa kun oli ekat kisat niin tein juuri väärin tämän pudotuksen. Tässä pitää säilyttää se voima kisohin asti ja vielä sen jälkeekin, koska 24.5 ovat myös kisat. Huh, aika kauan joutuu pitää painoa suht alhasena, mutta se onnistuu poikaystäväni avustuksella. Itse olen ihan alkutekijöissä näissä OIKEISSA ravintoasioissa. Tietysti osaan syödä suht terveellisesti, mutta nämä laskuhommat ei suju. ;)

Mutta... Viikkoja taaksepäin olen noudattanut suunnilleen poikaystäväni tekemää ruokavalio ohjelmaa, joka ollaan yhdessä suunniteltu, koska mulla on toiveita ruoka-aineiden suhteen mitä haluan syödä muutenki ja eikä se minusta niin mene vaan, että länttästää joku lappu etee, että aamupala syötävä vaikka kello 6, koska en koskaan herää siihen aikaa. :D Eli sen pitää sopii myös tähän aikatauluuni.. Ennen tuota ruokavalio ohjelman tekoa piti minun pitää viikon ajan ruokapäiväkirjaa syömisistäni eikä yhtään aletta vähentää eli yritin unohtaa sen kirjoittamisen ja sinne sisälty kyllä epäterveellisiä asioita viikolle. Eli ei saanut kaunistella totuutta. :D
Minun päivän kalorit oli silloin treenipäivänä 2800 kcal! Ja lepopäivänä 2100 kcal! Apua, kun on tullut paljo syötyä treenipäivänä ja lepopäivänä ei ole ruoka maistun näköjään kun on mätetty senki edestä treenipäivänä. Proteiinin saanti oli ihan järkyttävää luokkaa jotakin 4g/per painokilo. Söin vähän proteiinia varastoon ja en ajatellut että sitä tulee noin paljon, mutta helposti sitä tulee vaikka rahkasta, raejuustosta ja jauhelihasta.. Söin myös itseni ähkyyn, koska ei ollut mitään käsitystä montako grammaa OIKEASTI tartteen sitä riisiä vaikka. Silmämääräisesti katsoin ja heitin lautaselle.

Sitten aloin noudattamaan järkevää ruokavaliota, missä söin treenipäivänä n. 2500 kcal ja lepopäivänä palkkarin verran vähemmän eli n. 2200 kcal. Ensiksi tämä oli ihan tosi haastavaa, koska nälkä mulla oli vaikka söin juuri sen verran kun tarvitsen eli 2500 kcal. Mulla varmaan meni vähä kauemmin tottuessa, koska nälkä oli vissiin viikon ajan koko aika vähän. Salaattia piti syödä, jotta se täydentäisi mahaa. Sitten totuinki siihen ja tuntu, että koko aika syömässä ja maha täynnä! Paino alkuun oli jotakin vähän päälle 59kg ja parissa päivässä paino tippui 58,3kg! Lähti sitten kumminki nousuun siitä takaisin tähän 59kg. Parina päivänä söin 2600 kcal eli yhden leivän enemmän aamulla, mutta jätin sen pois koska en kokenut, että oikeasti tarvitsen sitä.

Nyt tuossa n.2500 kcal ruokaohjelmassa proteiinit väheni huomattavasti, mutta silti söin riittävästi niitäkin tietysti. Rasvoja lisättiin, koska rasvat oli ollut aikasemmin jonain päivänä jotakin 40 grammaa! Otan kalanmaksaöljyä nykyään yhden 1tl (5 grammaa) aamulla. Aamuin ja illoin rypsiöljyä.

Söin/syön nytten periaatteessa 2 lämmintä ruokaa päivässä eli töissä ruoka ihan kanaa,riisiä ja siihen sitten rasvaa eli kerma 15%. Salin jälkeen jotakin riisiä/makaroonia ja jauhelihaa/tonnikalaa/kananmunaa/raejuustoa.. Eli hiilaria ja proteiinei. Ei ole kiveen lyöty se mistä otan ne hiilarit ja protskut kunhan ne ravintoarvot tulee täyteen niistä eli proteiinit 34 g, hiilarit 62g ja rasvat 11,5 g. Mutta vaikeetahan se olisi mättää vaikka 62g hiilaria leivästä ja melkein kuivana, koska rasvoja kumminki 11,5g. :) Makarooni on siksi hyvä, koska sitä tarttee sen 100g (kuivapaino), että se hiilarimäärä tulee täyteen..

Kisoista ja kisoihin valmistautumisesta

Kisat ovat siis  10.5 ja 24.5. En ole vielä ilmottautunt kun toisiin eli 10.5, mutta eiköhän sitä olla menossa toisiinkin ellei jotaa käsittämätöntä satu. Jännittää nyt ihan pirusti jo, vissii viimisen kuukauden oon melkee joka päivä miettiny et mitenköhän ne tulee menemään. Olen tälläinen jännittäjä ja etukäteen stressaaja. Kisapäivänä osaan kummiskin itseäni tsempata, vaikka välillä ajatus kisoista ja kisaamisesta tuntuu kaukaselta ja stressaavalta. Sitten kun on saanu aina hyvän penkkitreenin tehtyä tai ylipäätään minkä tahansa treenin niin tuntuu, että jokainen treeni on lähempänä uusia ennätyksiä ja kisoja ja kehitystä.

Eilen tuli tehtyä viiminen kova penkkitreeni, jossa oli 2x1 (75kg), jotka nousivat moitteettomasti. Vielä olisi kolmet penkkitreenit edessä, mutta kevyitä. Ensi viikon keskiviikkona on viimeinen penkkitreeni ennen lauantain kisoja. Jotkut ehkä lepäävät viikon ennen kisoja, mutta mä en halua kokeilla sitä, koska voi mennä vähän se jännitys pois ja onki ihan veltto olo, kun kisat ovat ja tanko tuntuu oudolta käsissä. Ainakin joskus, kun oli salilta pois vaivojen takia ja tarttu tankoon jonkun viikon päästä tai kahden nii tuli olo, että ihan kun ei olisi koskaan nostanut. :D Valmentaja suositteli tätä samaa myös. Minäkin olen sellanen ihminen, että en osaa olla vaan eli jotakin on tehtävä vaikka sitten kevyesti vaan.

Koko ajan ovat menneet nostot muuten parempaan päin sen jälkeen kun sain olkapääni kuntoo eli se oli viime vuoden loppua. Myös ihan sarjapainot ovat nousseet siitä ennen ensimmäisiä kisoja marraskuussa, mikä on tietysti ehkä itsestäänselvyys. Välillä tietysti voi tökkiä, mutta aika harvoin mulla nostot tökkii ja jos tökkii nii silloin joku paikka menossa rikki. :D Ehkä tää vaa on mun laji, vaikka välillä tuntuu, että onkohan nyt itsestä mihinkää, mut saan sen fiiliksen nostettua sitten!

 Sain uuden kisapuvun tilattua. Tilasin eka M koon ja se oli pieni reisistä! Niissä puvuissa on laitettu painonmukaan koko myös eli jos ajatellaan painoani niin se olisi kisapuvussa koko S, mutta se on jo pieni nykyään. En pysty olemaan siinä kun varmaa 5 min kun reisiin on painautunut kunnolla sauman kuva ja punoittaa ja kiristää ja mitähän vielä..
Palautin M koon ja tilaukseen heti L koko ja sehän sitten on hyvä reisistä ja kasvuvaraa on myös. Ihan perus tummansininen.
Ostin nettikaupasta sen ja edullisimman, koska ei sillä minusta ole niin väliä minkä merkkinen ja onko se hieno. Pääasia, että puku löytyy! Ei se kauneuskisa olekkaan.. ;)

Eli hyvillä mielin kisoja kohti ja uusia ennätyksiä toivoen ja tehden!!! :)





Marjukka

8 kommenttia:

  1. Teetkö ikinä vatsoja kun näyttää rasva kertyvän sinne vaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen kaksi kertaa viikossa ja aerobista myös.

      Poista
    2. Hehheh. Voisiko anonyymi laittaa linkin omasta vatsaposestaan? :)

      Komia kunto, Marjukka. :) Terve, hyvinvoiva, kaunis :)

      Poista
    3. Noh nää on näitä anonyymei. :D Itse en näe itseäni nyt ihan hirveen rasvasena, mutta en olekaan minnee fitness kisoihin tähtäämässä. ;)

      Kiitos Kaisa. Hyviä treenei. :)

      Poista
  2. Haban ympärysmitta?

    VastaaPoista
  3. 32 cm jännitettynä paksummaista kohtaa. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥