tiistai 12. elokuuta 2014

Kisoihin valmistautuminen

Nyt on enään kisoihin muutamia päiviä ja jännitys on vain kasvanut. Välillä ei päässä pyörikkään muu kuin, että onnistunko vaiko en. Viime viikon torstain penkkitreenit meni kyllä todella huonosti. Oltiin oltu keskiviikkona Lempäälän Ideaparkissa ja Hämeenlinnassa käymässä, että voi olla väsymystä torstai aamulla. Treenit olivat jo kello 11 aikaan ja tuntu jo treenin alussa, että onnistuukohan tänään kun on vielä kisanostoja. 70kg tuli kisatyylillä (eli pysätyksen) kanssa helposti, mutta 75kg ei, vaikka minulla on ja pitäisi olla voimat siihen. Koitettiin toisen kerran vielä ja se ei tullut myöskään, mutta tuli paremmin kun vähän tsemppasi itseään siihen. Kumminki olen nyt treenannut pari viikkoa melko kovaa penkissä. Voi olla myös, että ei ihan täysin palautunut vielä. TAI sitten selittelen omaa heikkouttani. ;) Kisoissa sen näkee sitten miten menee! Tällä viikolla on kaksi penkkiä, mutta sarjapainot ovat maximista 20kg. Ei kumminkaan täysi lepo ole hyväksi. Jotaa kevyttä tehtävä tai sen koen parhaaksi itselleni.

Vähän on kaloreita laskettu, että saadaan painoa pois. Paino tällä hetkellä 57,5 kg eli hyvällä mallilla. Paino lähti yllättävän helposti. Pystynyt syömään kaksi mokkapalaa ihan huoletta. :D 4.8 aloiteltiin dieettiä ja paino oli silloin jotain 58,3 kg. Alkuun ei tapahtunut mitään, koska en ollut syönyt niiden kaloreiden mukaan silloin ennen dieettiä eli taisin silloinkin syödä normaalia vähemmän, kun treeni määrä vähentynyt. Tämä muutos nyt tehtiin siitä normaalista kalorimäärästä. Vähennettiin alkuun 250 kcal ja sitten toiset 250 kcal. Sitten alkoikin tapahtumaan vaa'assa. :D Ulkosia muutoksia ei nyt tälläisessä tapahdukkaan. Ehkä vatsan seutu voi näyttää hoikemmalta, mutta eipä silläkään ole mitää merkitystä oikein.. Aikasemmassa päivityksessä puhuin treenimuutoksista ja ne nyt menevät mönkään polven takia, joka ei ole kunnossa vieläkään... Kaikkea melkein kokeiltu eli lääkettä, lepoa, kylmää, venyttelyä, fysioterapeutilla käyntiä, putkirullausta jalan lihaksille, hierontaa ja ensi viikolla vielä kerran hierontaa.. Alkaa olla kyllä jo vitsit vähissä ja tuntuu, että huonotunut tämä tässä lähiaikoina, mutta se siitä nyt taas.. Harmittaa vaan niin pirusti, kun ei pääse tekemään mitä tahtoisi! Joillekkin varmaa tuttu tunne, jos kärsinyt urheiluvammoista..

Treenimuutoksia olisi ollut, että olisin alkanut treenaamaan kaksijakoista ohjelmaa salilla eli tulisi treenattua kahteen kertaan lihakset. Salikertoja olisi ollut sama neljä ja aerobista päälle, kun tuo juoksu sujui niin hyvin ennen tätä hommaa. Olisin lisännyt myös maltillisesti kaloreita ja käynyt siis joissakin penkkikisoissa vaikka 63kg sarjassa katsomassa miten menisi kun ei diettaisi yhtään eli painon antaa olla mitä on. Eikä tämä nyt tarkottaisi mitää bulkkia, että nopeasti otettaisi painoa lisää. En näe sellaiseen järkeä yhtään.
Täytyy miettiä uudestaa kisojen jälkeen mitä tapahtuu. Ainakin yläkroppa treenit jatkuu. ;)



♥ Marjukka

2 kommenttia:

  1. Vau minkä näkönen ! ja oot saanu masuakin kuntoon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, mutta samalta se on aikasemminkin näyttänyt. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥