maanantai 21. syyskuuta 2015

Neljän egen Ratatouille!

Päätämpä jakaa hyvän ohjeen, joka toivottavasti tuo vaihtelua sen normi kasvisten lisäki, joten tein tässä taas yhtä kasvisherkkuani eli Ratatouillea.
Tähän ei kyllästy varmaan ikinä! Eikä tunnu edes, että söisi edes kasviksia kun on niin hyvää. Mukava lisä minulla päivittäisen normi salaatti,kurkku,paprika -salaatin lisäksi.
Lisäksi laskin raaka-aineiden hinnat (paitsi mausteet ja valkosipulin) eli hinnaksi jäi 3,81 €!
Raaka-aineet ostettu tietenkin Lidlistä, jossa monenki kasviksen hinta halvempi kuin Prismassa. ;)

Tästä annoksesta tulee reilu satsi, joten kannattaa varata iso kattila. Meillä käytössä 5 litran kattila.
Tässä ohjetta siis!

Ainekset:

- 1 kpl munakoiso
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 1 kpl punainen paprika
- 1 kpl keltainen paprika
- 5 tomaattia
- 1 kpl iso sipuli
- 2 kpl valkosipulin kynttä (voi lisätä enemmänkin jos tykkää v.sipulista)
- n. 1-2 rkl rypsiöljyä
- n. 2 tl tinjamia
- n. 1-2 tl sokeria
- suolaa, mustapippuria


Tomaattien kalttaus:
Aloitetaan ensiksi vaikka tomaattien kalttauksella, jotta tomaatista lähtee kuori pois.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sillä aikaa pese tomaatit ja tee ristiviilto veitsellä vastapäätä kantaa.


 Helpotan vedenkeittämistä aina niin, että kuumennan veden jo valmiiksi vedenkeittimellä, joten ei tarvitse laittaa levyä päälle ja vesi tulee nopeasti käyttövalmiiksi! Tämä kalttaus on nopeeta n. 5 min ja kuoret alkavat kuvan mukaisesti irrota itsestään.. Tämän jälkeen kylmään veteen nopeasti tomaatit hetkeksi ja sitten irrotat kuoret tai no melkein jo tippuvatkin.

Valmistusohje:

- Kuori sipulit ja pilko kapeiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit.
- Pilko molemmat paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa reiluksi paloiksi.


- Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen paprikat ja sipulit. Paista hetken aikaa, että sipulit kuullottuvat hiukan.
- Seuraavaksi paista pannulla munakoisot ja sitten kesäkurpitsat, niin että saavat väriä hiukan.
- Pilko tomaatit ja lisää kaikki ainekset kattilaan
- Lisää hiukan vettä kattilan pohjalle, n. 1 dl riittää. Varsinaisessa ohjeessa ei lue tätä, mutta teen näin vain. :D
- Sekaan mausteet eli suola, pippuri, tinjami sokeri.


Anna kiehua hiljalleen levyllä n. 20 min.  Maistele välissä, että maku on juuri täydellinen sinulle. ;)
Itse keitin lisäkkeeksi täysjyväriisiä. Jos kyseessä olisi lounaani niin paistelisin kanaa vielä proteiinin lähteeksi.



 Marjukka

2 kommenttia:

  1. Ei vitsit, tota täytyy kyllä kokeilla :D Näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä ja kerro tuliko hyvää. ;) Kiitos. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. ♥