tiistai 19. marraskuuta 2013

Melkein julkkis ;)

On tullut tosi paaaaljon onnitteluja tästä SE saavutuksestani blogiin, pakkotoistoon, facebookiin, kasvotusten ja äitini kautta. Kiitoksia kaikille nyt vielä kerran siis. :)
Minusta tehtiin lehtijuttu Kymen Sanomiin noin kaksi viikkoa sitten ja se julkaistiin eilen, myös Kymen Sanomien internet sivuillekkin. Kirjotan tähän koko juttuni..
"Karhuvuoren urheilutalon voimailusalilla harjoitteleva Marjukka Luotonen kaipaa vielä lisää kisakokemusta. - Kahdet-kolmet kisat pitää käydä ennen ensi vuoden SM-kilpailuita. Kisatilanne alkaa jännittää siinä vaiheessa, kun näkee muut nostajat, Luotonen sanoo.







Silloin huomasin, että olen muita vahvempi

Kisajännittäjä Marjukka Luotonen nosti ensimmäisissä penkkipunnerruskilpailussaa 20- ja 23- vuotiaiden suomenennätyspainot. Voimailuinnostus alkoi yleisurheilun oheisharjoittelusta.

Nelisen vuotta sitten kotkalaista Marjukka Luotosta tympäisi. Luotosen yleisurheiluvalmentaja oli sanonut, että hänen pitäisi tehdä myös voimaharjoittelua.
- Ei oikein kiinnostanut. Mutta salilla huomasin, että olin muita vahvempi, vaikka en ollut koskaan mitenkää voimaillut. Nollasta lähdin, nyt 20-vuotias Luotonen muistelee.

Marraskuussa  2013 voimailu kiinnostaa häntä hyvin eri tavalla. Pikajuoksu on vaihtunut voimanostoon, ja kaulassa on kilpailu-uran ensimmäinen SM-kulta.

Tärkeämpää kuin SM-penkkipunnerruskisojen voitto 20-vuotiaiden 57 kilon sarjassa oli voittotulos. Luotonen nosti penkistä 70 kiloa, mikä on paitsi 20-vuotiaiden myös 23-vuotiaiden Suomen ennätys.

Luotonen alkoi nostaa metallia vuonna 2009. Samalla salilla harjoitteli Kotkan Voimailijoiden veteraaninostaja Jukka Lehtinen, joka antoi nuorelle naiselle vinkkejä. Nyt Lehtinen on Luotosen valmentaja, eikä ylistyssanoista ole tulla loppua. - En olisi päässyt mihinkään ilman Jukan, kokeneen nostajan apua.
Luotosella oli tavoitteena osallistua "jossain vaiheessa" myös kisoihin. Hän myöntää, ettei päätös osallistumisesta ollut helppo.
- Salilla monet kyselivät, koska lähden kisoihin. Sanoin aina, että "en tiiä, kattoo nyt". Mutta mietin, että mitä siinä menettäisi? Kynnys oli suuri, mutta jos kisa olisi mennyt pieleen, se olisi ollut vain elämää, Luotonen järkeilee.

Luotonen uskaltautui marraskuun alussa poliisien avoimiin (Luotonen ei ole poliisi) SM-kisoihin. Se oli hänen ensimmäinen penkkipunnerruskilpailunsa.
- Ajattelin, että loppuvuoden kisa, jossa ei ole niin paljon osallistujia, sopii minulle hyvin. Ja Kontulan sali on kotoisa, pieni paikka. Nostin ainoana omassa painoluokassani, mutta en silti uskaltanut katsoa muiden nostajien suorituksia, Luotonen tunnustaa.

SE-tulos oli lopullinen niitti sille, että nyt Luotosen harrastus muuttuu totisemmaksi. Ensi vuonna hän osallistuu raakavoimanoston penkkipunnerruksen SM-kisoihin, mutta sillä kertaa mahdollisesti yleisessä sarjassa.

- 70 kilon tuloksella olisi saannut SM-pronssia. Nyt tiedän kisatasoni, eikä minun tarvitse aloittaa enää niin alhaalta (62,5 kiloa).
-Uskon, että 75 kilon nosto on mahdollinen. Se on jo mennyt harjoituksissa ei-kisatyylillä (tanko on käynyt rinnalla, muttei pysähtynyt siihen). Kisatyylillä on mennyt 72,5 kiloa, Luotonen kertoo.

Kotkan Hektoria edustava Luotonen on nimen omaan penkkipunnertaja. Voimanoston muut lajit ovat jalkakyykky ja maastanosto.
- Niitä voin tehdä vähän päivästä riippuen, selkäni ei oikein kestä. Autonkuljettajana työskentelevä Luotonen vaikuttaa haastattelussa valoisalta ja positiiviselta luonnonlapselta, joka ei turhia murehdi.
- En tiedä, mitä elämä tuo eteeni. Olen suunnitellut vain näitä salijuttuja, hän naurahtaa.

Marjukka Luotosen blogi
maakanblogi.blogspot.fi"

Sen verran haluan kommentoida tätä, että tosi hienosti kirjoitettu tämä. :) Kiitokset siitä. :)
Oikaisisin tätä, että tämä ei ole SM-kulta, vaan SE (Suomen ennätys). Tämän vuoden SM-kisat olivat jo siis elokuussa ja ensi vuonna voi ehkä jo sanoa, että SM-kulta, jos siis tietenkin menestyn. ;)
Nämä oli siis myös poliisien SM ja kansallinen penkkipunnerrus. Näissä kisoissa kilpaili siis erikseen poliisit, penkkipaidan kanssa olevat, ilman penkkipaitaa eli raw(eli tämä minun), maksimivoimapunnerrus ja toistovoimapunnerrus.
Pieni väärinkäsitys sattunut siinä, mutta älkää sen antako häiritä juttua. :)

Tässä linkki Kymen Sanomien nettisivulle juttuuni.  Yleisurheilijasta voimanostajaksi


Mitens minun treenit lähten käyntiin kisojen jälkeen?
Kisojen jälkeinen viikko alkoi sillä, että kun aloin taas kunnolla treenailee salilla muitakin liikkeitä ja tein suht pitkiä toistoja niin lihakset meni ihan kipeiksi. Taisi olla hauikset kolmekin päivää kipeät ja selkälihaksetkin. Kisojen jälkeisenä maanantaina olin heti tekemässä kyykkyä! Selkä kesti erittäin hyvin ja otinki 70 kilolla 2 sarjaa 1 toisto. Ja kyllä, oli kipeät reidet piiiiiiiiitkän aikaa. Tuntupas hauiksissa ja reisissä kunnolla hyvää särkyä. :D

Tämä viikko on alkanut väsyneissä merkeissä ja tänään oli penkkipäivä.. Ja arvatkaas.. Se ei mennyt oikein hyvin. Kuulemma kisojen jälkeen on rauta raskasta ja se oli ihan todella, koska 57,5 kg (2x2) ja 60 kg (3x1) sarjat olivat tänään ihan kauheita. Tuntui, että olisi ollut 70 kg tangossa rautaa, jos olisi ollut tänään se 70 kg niin se ei olisi varmaan tullut millään tyylillä. Ihan rehellisesti haluan sanoa, että ei aina ole helppoa ja rauta tuntuu ilmalta.. Yöuneni olen nukkunut tällä viikolla hyvin. Ehkä tämä pimeys väsyttää yhtä sun toista ihmistä. Eilen oli vaikeaa lähtä kevyelle juoksulenkille ulos, mutta sitten kun pääsinkin ja otin ne muutamat juoksuaskeleet nii kyllä oli kevyt juoksuaskel, kerrankin! :) Eilen olin vähän väsynyt, mutta jaksoin 30 min hölkkäillä ulkona ja eikä se mennyt hukkaan sekään. Huonompi olisi ollut, jos oisin jäänyt kotiin tietokoneen ääreen olemaan. Pitää vain saada itsensä sohvalta ylös ja lenkille. Kyllä siellä sitten piristyy...

Vielä on siis aikaa korjata tämä treeniviikko positiiviseen suuntaan! :) ♥

Pakko hiukan hehkuttaa. Tein hyvää ruokaa tänään huomiseksi ja torstaille töihin. Eli omat lohkoperunat maustettuna öljyllä,suolalla ja rosmariinil. Siihen sitten uunimakkaraa ja tein omatekoisen taco kastikkeen. Se on aika tulista tai riippuu paljonko tabascoa laittaa, mutta se on helppo ja hyvä tehdä! Nyt oli illalla pakko maistaa niitä perunoita, tacokastiketta ja raejuustoo! Nyt sitten iltarahkat naamaan..
  Mä oon yleensä ollut huono kokkaamaan, mutta nytten on tullut aika usein kokkailtua viikonloppuna.. En yksin tietysti, heh..;) Mä vaan nyt jälkikäteen varastan ne hyvät vinkit! ;) 
Marjukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥