maanantai 18. tammikuuta 2016

Kaksi herkkua jotka on vain pakko kokeilla - banaanijäätelö ja siemennäkkileipä

Ensin tekee mieli makeaa ja sitten tekisi mieli perään jotain suolaista ja tiedätte varmaan myös kun haluisi jotain hyvää, mutta sen pitäisi olla terveellistä? Tai sitten edes melkein terveellistä.
Tätä seuraavaa herkkua olen tehnyt monet monet kerrat ja aina yhtä hyvää. Muutamalla erilaisella jutulla tästä saa hiukan erilaista. Tarjosimme tätä herkkua kun oli vieraira kylässä ja kyllä kelpasi.

Banaanijäätelö 1 annos

- 1 banaani
- maitoa sen verran, että koostumus on sopiva
- päälle rouhittua tummaa suklaata tai raakakaakaojauhetta

Ensiksi täytyy laittaa pilkottu banaani rasiassa pakkaseen ja mielellään antaa sen olla siellä yhden päivän (tämä on ikävä osuus :D). Kun banaanilohkot ovat jäätyneet niin heittää blenderiin ne maidon kera. Sitten hurauttelee laitteella menemään ja tarkistaa koostumuksen. Maitoa kannattaa alkuun laittaa vähemmän ja sitten lisäillä välissä. Päälle voi laittaa mieleisiä juttuja, mutta nämä kaksi olen kokeillut ja todettava, että banaani ja suklaan yhdistelmä toimii.
(Me tehtiin sauvasekoittimen mukana tulleessa kipossa, jossa oma terä.)

helppo, halpa, nopea...
helppo, halpa ja nopea...

 
banaani-avokadojäätelö
Tässä toisessa versiossa on samalla kaavalla, mutta lisätty puolikas kypsä avokado joukkoon ja päälle raakakaakaojauhetta. Tuli todella hyvää. Ei maistu liikaa banaanikaan eikä avokadokaan, tasapainossa molemmat maut. Avokadoa ei tarvitse siis pakastaa, kunhan on vain kypsää.


Kokeiluun pääsi minulla ensimmäisen kerran siemennäkkileipä. Tuli niin hyvää, että olisi voinut yhdeltä istumalta syödä sen voin kera. Varmaan paukkuisi päivän makrot jo siinä.
Tein puolikkaan annoksen testiin, mutta tässä tulee kokonainen ohje. Minulta loppui jotkut siemenet näistä hiukan kesken niin korvasin pienen määrän kurpitsansiemenillä ja mantelirouheella ja onnistui silti kunhan mittasuhteet on kunnossa.

Siemennäkkileipä

- 3 kananmunaa
- 1dl seesaminsiemeniä
- n. 4dl auringonkukansiemeniä
- 1/2 dl pellavansiemeniä
- 1dl kaurahiutaleita
- 3/4 tl suolaa
- 2rkl perunajauhoja 

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi mössöksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25min.




Näissä herkuissa on se vika, että tekisi mieli vetää kaikki kerralla. :) Kuten ehkä huomaatte - olen opetellut käyttämään poikaystäväni järkkäriä ja nämä ovat ensimmäisten kuvien joukossa. :)

Marjukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥