maanantai 25. tammikuuta 2016

Suklaiset herkut ♥

Taas olisi terveellisten herkkujen vuoro, jotka ovat melko helppoja jälleen. Jokaisella joka käy salilla tai harrastaa muuta liikuntaa niin on varmaan jonkinmoiset proteiinijauhot tuttuja, myös nykyään raakakaakaojauheet ja kookosöljyt löytyy monesta kodista.. Itse en ole mikään superfood intoilija, mutta raakakaakaojauhe on ollu todella kätevä ja mukava lisä moneen ja kookosöljyssä paistetut banaaniletut ovat todella hyviä. ♥ Jopa ihan lettujen päälle ripotellut vähän kaakaota. :)

Eilen mietin, että jotain hyvää tekisi mieli, koska puolitoista korvapuustia teki vihaiseksi! :D
Avokadoja, banaaneja ja tuttua raakakaakaota on pussi pullollaan..

keittiökaappien vakio varusteet - kookosöljy, raakakaakaojauhe
Avokado-raakasuklaamousse

- 1 avokado (pieni tai keskikokoinen)
- puolikas banaani
- 2 tl raakakaakaojauhetta (tai maun mukaan riippuen kuinka vahvasta tykkää)
- n. 30 g maitoa (0,3dl)

Kuori ja halkaise kypsä avokado ja poista kivi. Pilko banaani ja mittaa loput ainekset kulhoon ja sauvasekoittimella sileäksi. Moussen tarkoitus on olla jähmeää, joten maitoa ei kannata paljoa laittaa ja sitäkin määrää voi muutella riippuen juuri avokadon koosta. Itselläni oli suhteellinen pieni avokado. Siirrä mousse kauniimpaan astiaan ja jääkaappiin hetkeksi tekeytymään. ;) Tästä tuli 1 annos.


Toisena herkkuna on minulle tutut "fitnesspiparit". En tiedä mistä nimi peräisin, mutta varmaan siksi koska melkein terveellistä ja hyvää. :D Näitä olen tehnyt useaan otteeseen ja joka kerta ovat yhtä hyviä. Kahvin tai maidon kanssa. ♥



Fitnesspiparit

- 4 dl kaurajauhoa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa (käytössä MASSin Triple Night Vanilja)
- 50 g tummaa suklaata
- 2 huoneenlämpöistä kananmunaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl sulanutta kookosöljyä
- muutama gramma suolallista voita

Uuni lämpeämään 175 asteeseen. Pilko suklaa pieneksi ja mittaa kuivat aineet kulhoon - sekoita. Sekoita omassa kulhossa huoneenlämpöiset munat, sulaneet öljyt ja voit ja lopuksi hunaja. Sekoita nämä kahden kulhon sisältö keskenään ja kädellä taikinaa sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Jos kauraa jää kulhon pohjalle eli taikina on hiukan kuivaa niin lisää voita hiukan. Taikina ei saa olla liian kosteaakaan!

Sitten alkaa muotoilu.. Itse monen kokeilujen kautta olen löytänyt parhaan muodon ja paksuuden. Minusta piparit pitää olla aika paksuja niin kuin kuvista näkyy.


Paistoaika riippuu uunistasi, mutta jotakuinkin 8 minuuttia. Voit tarkistaa ottamalla pellin uunista ja katsoa piparin pohjaa joka on tumma, muttei liian. Päältä päin ei saa näyttää hirveän paistetuilta, koska tarkoitus on että sisältä jää taikina hiukan märäksi jotta pehmeys säilyy. Liian paistetut ja ohuet piparit eivät maistu enään niin maukkailta. Kokeilemalla paras löytyy toki!


 Suklaisiin tunnelmiin...
♥ Marjukka
 

2 kommenttia:

  1. Mulla on välipala-aika, taidan kokeilla tuota ekaa :D Vaikka ei nyt juuri makeeta teekään mieli ni pakko vaan kokeilla toi :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥